0

No products in the cart.

Virtų bulvių cepelinai su varške, 560 g. Šaldyti.

4 vnt. / 600 g.

SKU: CEPGAM1V Category:

5,00 

forKids-icon

Paslaugos teikiamos Vilniaus mieste

Aprašymas

Virtų bulvių cepelinai su varške

Vegetarams tinkantys, dažnai teigiamai vaikų vertinami virtų bulvių cepelinai su varške pasižymi malonia tekstūra ir puikiu skoniu. Juos galima patiekti su grietine arba sviesto-grietinės padažu. Įdomesniam variantui galima pasigaminti pastarąjį padažą, tik jį paskatinti juodgrūdės sėklomis ir ciberžole. Tai derinys, kurį greitai pamėgsite!

Cepelinai su varške, kaip išsirinkti?

Sutikime, kad patiems pasigaminti cepelinus ne tik visuomet pavyksta, bet dar ir užima kone visą pusdienį, todėl tokiu naminiu patiekalu mėgautis galima tik turint nemažai laiko, tarkime, savaitgalį. Vis dėlto, cepelinai su varške atsiranda mintyse ne pagal užsakymą ir tikrai pasitaiko, kad jau viduryje savaitės norisi šio kultinio komforto maisto.

Tokiu atveju rinkitės šaldytus virtų bulvių cepelinus. Rinkoje variantų tikrai ne vienas ir ne du, todėl kai dairotės cepelinų, kurie tikrai būtų skanūs, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Bulvių masė turėtų būti pagaminta taip, lyg namuose: iš bulvių, krakmolo, miltų, kiaušinių ir druskos. Tik tiek, kad cepelinai tirptų burnoje, nebūtų per kieti, limpantys prie dantų.

Žinoma, ne ką mažiau svarbus ir įdaras: riebi varškė, kiaušiniai, žolelės ir prieskoniai privers mėgautis kiekvienu kąsneliu. Pagaminti juos labai paprasta: į vandenį supilkite 2 šaukštelius bulvių krakmolo ir šaldytus (jokiu būdu ne atitirpintus) cepelinus dėkite į sūdytą verdantį vandenį. Palaukite, kol jie iškils į paviršių ir virkite apie 30-40 minučių ant mažos ugnies. Patiekite su mėgstamu padažu. Galima papuošti krapais.

Virtų bulvių cepelinai su varške – receptas, kaip pagaminami?

Virtų bulvių cepelinai gaminami iš šviežių bulvių, į bulvių masę įmušant kiaušinį, įdedant krakmolo, kvietinių miltų ir druskos. Įdarui reikia šviežios riebios varškės, kiaušinių, mėgstamų žolelių. Dažnai tokius varškės įdarus pagardina peletrūnas, kuris suteikia įdomų, puikiai pažįstamą skonį.

Cepelinas formuojamas, į vidų dedamas įdaras, kraštai užspaudžiami, o pats cepelinas apvoliojamas krakmole, kad verdant neiširtų. Į verdantį vandenį suberiami keli šaukšteliai krakmolo, įdedami cepelinai ir verdami apie pusvalandį. Ištraukus jie dedami į lėkštę ir patiekiami su grietine.

Cepelinai su varške internetu

Cepelinus su varške ar cepelinus su mėsa galite įsigyti ir internetu. Kokybiškai, sveikai ir skaniai pagaminti mūsų produktai nustebins net ir gurmanus, o jums tereikia tik puodo, kuriame cepelinai bus verdami, bei mėgstamo padažo. Mėgautis virtų bulvių cepelinais bet kada, jei tik turėsite juos savo šaldiklyje.

 

Sudedamosios dalys:

Bulvių masė 75% (virtos bulvės, bulvių krakmolas, KVIETINIAI miltai, KIAUŠINIAI, joduota druska);
Įdaras 25% (varškė 9% riebumo, KIAUŠINIAI, provanso žolelės, prieskoniai, joduota druska).

Maistinė vertė (100 g/ml)

Energinė vertė – 132,96 Kcal
Riebalai – 2,07g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 1,18g.
Angliavandeniai – 23,13g.
iš jų cukrų – 0,88g.
Baltymai – 5,45g.
Druska – 0,39g.
Skaidulinių medžiagų – 1,55g.

Alergenai

Sudėtyje yra: glitimo turinčių javų, pieno ir pieno produktų (įskaitant laktozę), kiaušinių.

Paruošimas

Didelį puodą apie 2/3 pripildyti vandens ir užvirinti. Įberti druską ir supilti 2-3 arbatinius šaukštelius bulvių krakmolo ištirpinto nedideliame kiekyje šalto vandens. Kai vanduo vėl pradės virti, sudėti ŠALDYTUS cepelinus. Atsargiai lengvai pasukinėjant puodą užvirinti, kol jie iškils į paviršių. Sumažinti ugnį ir virti 30-40 minučių.

Laikymo sąlygos

-18°C

Pakuotė

Polietilenas/Popierius

Gamintojas

UAB „Rojaus obuoliai“, Lietuva.

AprašymasSudedamoji dalisMaistinė vertėPapildoma informacijaGamintojas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *