2,99 €
Paslaugos teikiamos Vilniaus mieste
Humusas yra gerai žinomas visame pasaulyje ir net turi savo dieną: gegužės 13-oji nuo 2012 metų minima kaip humuso diena. Tai labai maistingas užkandis, žinomas nuo seniausių laikų. Jame gausu geležies, skaidulų, baltymų. Kaip juo mėgautis ir su kuo patiekti?
Naminis humusas yra labai lengvai paruošiamas iš įprastų, namie randamų produktų. Reikės tik įsigyti sezamų pastos, dar vadinamos Tahini pasta. Ji suteikia humusui unikalų riešutų poskonį, be to, prideda drėgnumo.
Ieškantiems „humusas receptai“ paieškos sistemose siūlome vieną paprastą receptą. Jums reikės
Skystį nuo avinžirnių supilkite į blenderį, ten įdėkite ir visus kitus ingredientus. Viską gerai malkite iki vientisos masės, ji turėtų būti kreminės tekstūros. Jei matosi, kad humusas sausokas, pilkite dar vandens nuo avinžirnių. Sudėkite humusą į indelį ir mėgaukitės. Suvalgykite per kelias dienas.
Populiari paieška yra „humusas kaina“: kodėl vieni humusai kainuoja kone dvigubai brangiau negu kiti? Viskas priklauso nuo naudojamų produktų, priedų, pačio užtepėlės kiekio.
Pirkdami humusą paskaitykite jo sudėtį. Joje neturėtų būti dažiklių ar kitų sintetinių priedų.
Avinžirnių humusas unikalus tuo, kad jį patiekti galimai daugybe būdu: grissini lazdelėmis, mėgstamais krekeriais, duoniukais, trapučiais, duona ar batonu. Ieškantiems sveikesnio varianto, siūlome išmėginti humusą su daržovėmis. Papjaustykite agurkus, morkas ar salierus lazdelėmis, nuplaukite vyšninius pomidorus ir patiekite.
Humusą lengvą transportuoti, todėl jis puikiai tiks iškyloms lauke, galima jį vežtis į svečius ar tiesiog kaip užkandį į darbą ar mokyklą. Kai patiekiamas su daržovių šiaudeliais, humusas yra puiki alternatyva įprastiems užkandžiams.
Humusas: su kuo valgyti? Ši rytietiška užtepėlė puikiai tinka su salotomis, falafeliais ar tortilijomis. Jis ir pagardas, ir užkandis, ir net pagrindinis patiekalas. Būtinai išmėginkite.
Humusas pirkti būna jau supakuotas, jo galiojimo data ilgesnė, todėl dar gali stovėti šaldytuve ar šaldiklyje. Jei kada nors bandėte gaminti humusą namie, turbūt žinote, kad dažnai jam lyg kažko trūksta ir jis nebūna visai toks, kokį esame įpratę pirkti parduotuvėse arba valgyti kavinėje ar restorane.
Humusą „Rojaus obuoliuose“ gaminame iš virtų avinžirnių, gardiname citrinos sultimis, česnakais, kuminu, pipirais, negailime sezamų pastos, o viską pagardiname tyru alyvuogių aliejumi. Humusą pristatome šaldytą, todėl jį galėsite laikyti šaldiklyje, o patiekti kada tik norėsite. Tokius užkandžius puiku visuomet turėti namuose kaip alternatyvą traškučiams ar kitiems nelabai palankiems mūsų sveikatai produktams.
Avinžirniai, vanduo, citrinos sultys, česnakai, joduota druska, kumynas, juodieji pipirai, sezamo pasta, alyvuogių aliejus.
Energetinė vertė – 263,96/1106,51 Kcal/ kJ
Riebalai – 12,24g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 1,66g.
Baltymai – 10,21g.
Angliavandeniai – 28,25g.
iš jų cukrų – 4,44g.
Druska – 0,73g.
Skaidulinių medžiagų – 5,58g.
-18°C
Polietilenas/Popierius
UAB „Rojaus obuoliai“, Lietuva.
Parašykite komentarą