0

No products in the cart.

Falafeliai, 500 g. Nekepti. Šaldyti

Category:

4,90 

forKids-icon

Paslaugos teikiamos Vilniaus mieste

Aprašymas

Falafeliai

Šis egzotiškai skambantis patiekalas į mūsų virtuvę įsiveržė labai greitai ir dar greičiau išpopuliarėjo tarp žmonių, kurie laikosi vegetarinės, veganinės mitybos arba į savo racioną stengiasi įtraukti daugiau daržovių ir ankštinių.

Dažnai galime pamatyti klausimų „falafeliai kas tai“ arba „falafeliai su kuo valgyti“. Apie visą tai tuoj pat pakalbėsime.

Falafeliai, kas tai?

Ar kada nors susimąstėtė, kas yra falafeliai? Tai augalinės kilmės patiekalas, kilęs iš Artimųjų Rytų. Tradiciškai jis  kepamas aliejuje, tačiau vis dažniau galima pamatyti orkaitėje keptų variacijų. Avinžirnių falafeliai yra tikrų tikriausia greitojo maisto klasika Egipte, Izraelyje ar Jordanijoje.

Daržovių ir avinžirnių falafeliai – receptas

Falafeliai pirkti kavinėse ar restoranuose ne visuomet būna skanūs. Kaip pasigaminti juos patiems? Naminiai falafeliai reikalauja šiek tiek kantrybės ir jūsų laiko. Ieškodami „falafeliai receptas“ turbūt matote, kad jų yra ne vienas ir ne du. Siūlome vieną, laiko patikrintą. Jums reikės:

  • Skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 1 stiklinės smulkintų žiedinių kopūstų
  • 25 gramų petražolių
  • 10 gr mėtų lapelių
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino
  • Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Kokybiško aliejaus

Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkinkite. Formuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite ir išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Suformuotus falafelius negailėdami apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su jogurtiniu padažu arba humusu.

Šaldyti falafeliai, nuo ko priklauso kaina?

Falafelių kaina priklauso nuo ingredientų, iš kurių jie pagaminti kokybės. Norint šiuos gardžius avinžirnių rutuliukus paversti sveiku ir maistingu patiekalu, reikia juos patobulinti daržovėmis, pavyzdžiui, žiediniu kopūstu.

Siekiant išgauti geriausią skonį, gaminant falafelius naudojamos šviežios prieskoninės žolelės: petražolės, kalendra, o pati avinžirnių masė gardinama kuminu, kajeno pipirais, druska.

Nors receptas gali pasirodyti paprastas, pasitaiko, kad naminiai falafeliai iškepa sausi. Falafeliai orkaitėje tampa trapūs, be drėgmės, todėl reikia ne tik rasti tobuliausias proporcijas, bet ir žinoti, kaip tinkamai juos paruošti.

Dėl to paprasčiausia pirkti geros sudėties šaldytus falafelius, kuriuos tereikia tik apkepti ir, žinoma, mėgautis gardžiu patiekalu. Šaldyti falafeliai nenusileidžia savo kokybe ir skoniu.

Paieškos langelyje vedate „falafeliai kaina“? Ji svyruoja nuo 3 iki 6 eurų už pakuotę, priklausomai nuo jos svorio.

Falafeliai internetu pirkti apsimoka

Klausiate, kur geriausi falafeliai Vilniuje? Na, jie vos keliais mygtukų paspaudimais gali atsirasti jūsų namuose. Pirkite „Rojaus obuolių“ falafelius bei kitus šaldytus gaminius internetu. 

Su kuo valgomi falafeliai? Jie skanūs patys vieni, tačiau dažnai poruojami su jogurtiniu padažu arba humusu. Taip pat jais skanu pagardinti salotas, galima dėti ant sumuštinių, į tortilijų suktinukus. Skaniausi falafeliai gali būti paruošiami vos per kelias akimirkas: atšildykite mūsų falafelius ir įdėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gerai apskrus.

 

Sudedamosios dalys:

Avinžirniai, avinžirnių miltai, žiedinis kopūstas, svogūnai, česnakai, saulėgrąžų aliejus, petražolės, kalendra, kumynas, kajeno pipiras, joduota druska.

Maistinė vertė (100g/ml)

Energetinė vertė – 185,75 Kcal
Riebalai – 4,32g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 0,46g.
Angliavandeniai – 27,57g.
iš jų cukrų – 5,39g.
Baltymai – 9,15g.
Druska – 0,84g.
Skaidulinių medžiagų – 5,55g.

Paruošimo būdas

Į ikaitintą aliejų sudėti atšildytus falafelius ir virti kol gražiai apskrus.

Laikymo sąlygos

-18°C

Pakuotė

Polietilenas/Popierius

Gamintojas

UAB „Rojaus obuoliai“, Lietuva.

AprašymasSudedamoji dalisMaistinė vertėPapildoma informacijaGamintojas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *